Choď na obsah Choď na menu
 


Ako sa správne maľovať

8. 4. 2013

AKO SA SPRÁVNE NAMAĽOVAŤ?

Chcete vyzerať nádherne, no zároveň prirodzene? Ukážem vám, ako sa správne namaľovať tak, aby ste nevyzerali ako cirkusoví klauni.


PODKLAD
Začneme s podkladom. Ak máš extrémne problematickú pleť plnú akné a nedokonalostí, zakri to make-upom. Vber si odtieň make-upu čo najpodobnejší tvojej farbe pokožky. Ak s tým nemáš skúsenosti, nechaj si poradiť predavačkou alebo tvojou už skúsenou kamarátkou. Make-upom zakryješ nerovnosti pleti a prekryješ virážky.
Ak ti však make-up neprekryl všetko akné, skús použiť korektor na vyrážky, ktorí pozitívne vplýva na tvoju pokožku. Vyrážku dokonale prekryje a zároveň ju vysušuje, preto ti skôr zmizne. Make-up nepoužívaj za každú cenu, pretože vysúša tvoju pleť. Taktiež zapríčiňuje starnutie pleti.


PÚDER
Ak máš trošku bacuľatejšiu tváričku, skús zvýrazniť svoje lísne kosti jemným práškovým púdrom. Mal by byť trochu tmavší, no nie príliš. Nanášaj ho smerom od špičky ucha po špičku nosa. Keď nemáš podkladový make-up, nanes trochu púru aj na sclú tvár a dekolt. Práve sú v móde aj ružové odtiene, preto môžeš skúsiť bledo-ružový púder, ktorý nanášaš presne opačným smerom. POZOR! S ružovým púdrom to neprežeň! Nanes ho veľmi malú vrstvu, aby si nevyzerala smiešne.


OČI
Teraz ideme na oči. Nie je veľmi pekné maľovať si ich čo najtmavšie, ceruzkami a linkami. Preto úplne stačia jemné očné tiene a špirála. Ak chceš vyzerať zaujímavejšie, skús si ich vytieňovať. Stačia ti len dve farby a dokážeš s nimi vykúzliť zázraky. Ak nanesieš bledšiu faru z vnútorného kútika približne do 3/4, a tmavšiu do poslednej odtávajúcej časti, dosiehneš optické zväčšenie oka. Farby skús v prechode prekryť dostratena. Nenanášaj veľkú vrstvu špirály, mohli by sa ti potom riasy zlepiť a vyzerali by ako mušie nôžky.


PERY
Čo sa týka pier, každý ich má iné. Má odlišný tvar a veľkosť. Ak máš veľké a plné pery, zvýrazni ich tmavším rúžom alebo leskom. Nedávaj si ale červené rúže ani nič podobné. Vyberaj si rúže a lesky ladiace s tvojou pleťou. Ak máš úzke pery, mala by si skôr skúsiť nenápadné priesvitné alebo bledé lesky na pery. Zásadne nepoužívaj ceruzky, tým by si ich len zvýraznila.